O Nas

Proponujemy Państwu regionalne, pochodzące z terenów największego Parku Narodowego wyroby, sporządzone przez naszych najlepszych specjalistów, wytwarzane pod ścisłą kontrolą w zakładzie zatwierdzonym przez Inspekcję Weterynaryjną z surowców wyłącznie krajowego pochodzenia od naszych stałych i sprawdzonych dostawców.

Za ich przygotowanie – według staropolskich receptur, otrzymaliśmy tytuł  Arcymistrza Dobrych Praktyk Gastronomicznych oraz zostaliśmy Laureatem w XXI edycji Konkursu Teraz Polska!

Obecnie lista stosowanych i dozwolonych dodatków przy produkcji wędlin i wyrobów garmażeryjnych liczy kilkaset pozycji. Są to przede wszystkim środki przedłużające trwałość i poprawiające barwę, przeciwutleniacze, dodatki regulujące kwasowość, konserwujące i stabilizujące smak, barwę oraz wzmacniające smak i zapach. Kolejną grupą dodatków, mającą wpływ na atrakcyjny wygląd są fosforany, emulgatory, a także cała gama tzw. wypełniaczy i zagęstników. Mieszanki niektórych dodatków działają na zasadzie synergii. Dodatki stosowane w przemyśle spożywczym pozwalają w znacznym stopniu obniżyć koszty produkcji poprzez podnoszenie pewnych parametrów fizykochemicznych, zwiększenie trwałości oraz nadanie produktom formy bardziej atrakcyjnej wizualnie.

Świadomy konsument musi mieć dziś wybór, czy  kupować tanie wyroby popularne, produkowane w  masowych ilościach ze wszelkimi dodatkami chemicznymi, czy wyroby niekonwencjonalne – delikatesowe (z tzw. wyższej półki). Tradycyjna, sprawdzona i wyjątkowa receptura przekazywana z dziada pradziada sprawia, że wystarczy tylko raz spróbować żeby się o tym przekonać.

Do produkcji naszych wyrobów stosujemy tylko i wyłącznie
naturalne przyprawy  – bez dodatków chemicznych,
dlatego wyroby z BARTLOWIZNY
są wyjątkowo smaczne!

0